Főoldal » Logisztikai útmutatók » Tömeg-, és mérethatárok

Tömeg-, és mérethatárok

Méretek és súlyok

1 csomag maximális tömege 40 kg (1 db fuvarlevéllel ugyanarra a címhelyre több csomag is küldhető)
1 csomag maximális terjedelme 0,5 m3 (leghosszabb oldal <= 2 m)
1 szállítmány maximális tömege 150 kg
1 szállítmány maximális terjedelme 0,5 m3 (ugyanarra címhelyre feladott összes csomag)
A címoldal legkisebb mérete 12 cm x 17,5 cm

A fentieknél nagyobb méretű, súlyú csomagot vagy szállítmányt Sprinter rendszerében kizárólag erre kiterjedő, írásban szerződött Partnereknek lehet feladni.

Túl méretes áru kezelése

Amorf vagy túl méretes csomag / szállítmány esetén térfogatsúly kerül meghatározásra. Raklapon nem elhelyezhető, a súlya és terjedelme a megengedett értéknek megfelelő, de egy méretében meghaladja a megengedett értéket.

Térfogatsúlyos szállítási tarifa alapja: 1 m3  = 200 kg

Túl méretes árufeladási szándékát, kérjük, előre jelezze ügyfélszolgálatunknak, akik tájékoztatják ennek egyedi költségéről. Az előre nem jelzett ilyen jellegű árufeladás esetén Sprinter a kézbesítést megtagadhatja, vagy a következő szállítási napra teheti a kézbesítést, a túl méretes árunak megfelelő díj számlázása mellett.

Pick Pack Pont küldemények mérete és súlya

Amennyiben egy küldemény a kategóriára vonatkozó súly- vagy mérethatárt átlépi, azt magasabb kategóriába kell sorolni. Fontos, hogy a legmagasabb méret és súly kategóriát ne lépje túl, mert az árushelyi munkatársak többsége hölgy és ezen csomagokat nem tudják kezelni; raktárunk ezen csomagokat megállíthatja.

A legmagasabb kategória súly és mérethatárai: maximum 15- 20 kg-ig, illetve összes kiterjedésének (1 x hosszúság+ 1 x szélesség+ 1 x magasság) teljes mérete nem haladhatja meg a 180 cm-t azzal, hogy leghosszabb oldala legfeljebb 100 cm lehet.