Főoldal » Partner Portál » Egyedi vonalkód (prefix) használata

Egyedi vonalkód (prefix) használata

Mi az az egyedi vonalkód / Prefix?

Egyedi vonalkód előtag esetén az Ön cége és a Sprinter között rögzítésre került egy egyedi előtag, amit prefixnek nevezünk.

  • Ez az egyedi előtag általában 3 vagy 4 karakterből áll – Példa: SPR vagy PPP
  • Az egyedi vonalkód a fent említett előtagból és egy a partner által generált számsorból áll (PREXIF+SZÁMSOR=SPR12345678)
  • Egyedi vonalkód vagy prefix csak előzetes egyeztetés követően használható!

 

Hogyan használható a Partner Portálon az egyedi vonalkód/prefix?

Amennyiben Ön egyedi vonalkódot (Prefix) használ, úgy a Partner Portálon történő csomagfeladás során kérjük, az alábbiakra figyeljen:

  • Az egyedi vonalkód igényét a Partner Portálos csomagfeladáshoz kérjük, jelezze a pppertekesites@sprinter.hu címen. Ez az egyedi vonalkód 1-2 napon belül beállításra kerül.
  • A Partner Portálon történő egyedi vonalkód (prefix) használat, csak a tömeges adatbetöltéssel lehetséges, manuális rögzítés esetén nem használható egyedi vonalkód.
  • A Tömeges betöltő file esetén kérjük, figyelmesen olvassa el a kitöltési útmutatót. Ha beállításra került az egyedi vonalkód, úgy a tömeges betöltő „Megrendelés kódja” mezőjében írja be az egyedi vonalkódot.

 

 Egyedi vonalkód – Prefix

  • Amennyiben egyedi vonalkóddal rögzít csomagot (Példa: SPR), úgy a sprinter által megadott 3 jegyű előtaggal (prefix) együtt adja meg az azonosítót.
  • Egyedi vonalkód használata esetén a „Megrendelés kódja” mező kitöltése kötelező! Ez a mező megjelenik a címkén/fuvarlevélen!

 

Kitöltési útmutató

Az aktuális kitöltési útmutatót itt töltheti le: Tomegesbetolto_kitoltesi_utmutato_201608

A Partner Portálra belépve, majd a „Tömegesen adok fel csomagot” gombra kattintva is elérhető a Kitöltési útmutató, valamint a tömeges feltöltéshez szükséges file. A tömeges feltöltő fájlban 2 munkalap található, egy a házhoz szállításos, és egy a PPP-s feladásokhoz. Az egyes cellák pontos leírását kitöltési útmutatónkban találja, amit a portálról tölthet le.

 kitoltesi utmutato