2022.09.22.

Lapker csoport – Alsónémedi 2022

2020 derekán a Lapker csoport egy új, minden igényt kielégítő csomagraktározási és logisztikai telephely építése mellett döntött.

Az Európában is modernnek számító csomagraktározási és logisztikai telephely Alsónémediben 2022. júniusban kezdte meg működését. A 7000 nm alapterületű épületben a gyors és biztonságos árumozgatás mellett hatalmas, 2.150 raklaphelyű tárolóraktár és szortírozó kapacitás jött létre.

Az új telephely lehetőséget adott automatizált, nagykapacitású szortírozó gépsor üzembeállítására, amely már a rohamos e-kereskedelmi növekedés bővülő csomagszámait is képes követni. A szortírozó szalag több mint 6300 db csomag/óra feldolgozására képes. Mindemellett az áru- és csomagmozgatás jelentősen egyszerűsödött: a futárok és a gerincjáratok 12 db dokkoló, és 14 db szintbeli kaput használhatnak éjjel-nappal.

A központ és az épület generálkivitelezését a VGP Service Kft. végezte, a csomagszortírozó rendszert pedig a BÖWE AUSTRIA gyártotta és telepítette. A csarnok biztonsági elemekkel való ellátására – amely a beruházás során kiemelt hangsúlyt kapott – a JUSTICE és POSEIDON vállalat került megbízásra.

A Lapker csoport tagjaként működő Sprinter futárszolgálat 25 éve meghatározó szereplője a hazai kiscsomag szállítási piacnak.

A korábbi, Táblás utcai telephelyen rendelkezésre álló csomagszortírozási képesség szűkössége gátat szabott a gyors ütemben fejlődő vállalat további bővülése előtt. Az alsónémedi raktárközpont építésével adódott a lehetőség a kiscsomag logisztika új telephelyre való átköltözésére.  

A Sprinter működésének minősége és rugalmassága az egyik legfontosabb értéke, amellyel partnereit szolgálni tudja. Hisszük, hogy a Lapker csoport által nyújtott magas hozzáadott érték képes növelni partnereink üzleti lehetőségeit.

 

Mit érdemes tudni rólunk

A magyar tulajdonú SPRINTER Futárszolgálat Kft. a legdinamikusabban fejlődő hazai csomagszállító vállalatok egyike, meghatározó szereplője a hazai CEP (curier-express-parcel, kiscsomag szállítási) piacnak. Több mint 400 gépjárműből álló flottánkkal, országos lefedettséget biztosító depó hálózatunkkal, minden ponton nyomon követve biztosítjuk a házhoz szállítást és Pick Pack Pont átvételi módokat az ország egész területén. Közel 700 minőségi Pick Pack Pontból álló hálózattal rendelkezünk. (Relay, Inmedio, OMV, MOL, COOP, független pontok)

Logisztikai fejlesztéseink

  • 2022-ben megnyílt a Lapker csoport Alsónémediben megálmodott csomagraktározási és logisztikai telephelye.
  • 7000 m2 alapterületű raktár által biztosított a megfelelő árumozgatás, tárolás és szortírozás.
  • A legmodernebb technológiával működő körpályás, teljesen automatizált szortírozószalag biztosítja a csomag pontos feldolgozását.
  • Több mint 6300 csomag/óra feldolgozására van lehetőségünk.

 Több ezer elégedett ügyfelünk bízik a szolgáltatásainkban.

Többet szeretne megtudni? Kérjük, érdeklődjön az ertekesites@sprinter.hu  e-mail címen.