2020.03.12.

Koronavírus tájékoztató

Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány megérkezett Európába.  Miután a WHO világjárvánnyá nyilvánította a vírus okozta fertőzést, cégünk folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, és haladéktalanul gondoskodik a szükséges intézkedésekről.

 A kormány 2020. március 11-én veszélyhelyzetet hirdetett ki Magyarország egész területére (40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet). A veszélyhelyzetre tekintettel a kormány számos rendkívüli intézkedést fogadott el, aminek keretében szállításra vonatkozó korlátozás nem került bevezetésre.

Kiemelten fontos számunkra, hogy felkészültek legyünk és minden óvintézkedést megtegyünk szerződött partereink, vállalkozó partnereink és munkavállalóink egészsége érdekében.

 A Lapker csoport vezetősége rendelkezik a koronavírus terjedése esetén életbe lépő intézkedési tervvel. A kormány és az operatív törzs tájékoztatásának folyamatos figyelése mellett rendszeres egyeztetésen finom hangolja a működésre vonatkozó intézkedéseket és felkészült arra, hogy esetleges ún. havaria helyzetben az üzletmenet folytonosságát biztosítani tudja.

 A Sprinter Futárszolgálat az alábbi prevenciós intézkedéseket fogalmazta meg az alvállalkozói partnerei, futárai és a munkavállalói számára:

  • A higiéniai javaslatokról mindenkinek részletes tájékoztatást küldtünk.
  • Központi telephelyünk több pontján kézfertőtlenítőt helyeztünk ki, e mellett a munkavállalóknak saját kézfertőtlenítőt is biztosítottunk.
  • A futárok részére a kézfertőtlenítők beszerzése megtörtént.
  • A futárok minden kézbesítésnél saját tollat használnak és arra kértük őket, hogy a címzettnek ne adják át a tollat aláírásra. A címzett saját tollal írhatja alá a csomagátvételét igazoló dokumentumot.
  • A Sprinter vezetése minden munkavállalóját arra kérte, hogyha bármilyen tünet megjelenését észleli, maradjon otthon és azonnal forduljon orvoshoz.

A Sprinter Futárszolgálat Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a küldemények feldolgozása zökkenőmentesen történjen. Amennyiben a kormány és az operatív törzs bármilyen rendeletet hoz vagy korlátozásokat vezetne be bármilyen intézmény, kerület vagy település tekintetében, úgy a Sprinter Futárszolgálat is megteszi a szükséges óvintézkedéseket. Amennyiben a korlátozások a cégünk működését is érinti, úgy ismételten tájékoztatjuk partnereinket.

További információkat a koronavirus.gov.hu weboldalon találnak, valamint a http://www.sprinter.hu/hirek/ oldalon tájékoztatást adunk, ha további lépések indokoltak.

Köszönjük szíves együttműködésüket!