slu_csomagolas

2017.10.16.

Csomagolás

A csomagfeladás során kiemelt fontosságú a helyes csomagolás és a csomag megfelelő címkével/fuvarlevéllel való ellátása, így pár hasznos tanáccsal kívánjuk segíteni munkájukat.

A részletes információk érdekében, kérjük tekintsék meg logisztikai útmutatónkat: http://www.sprinter.hu/segedanyagok/logisztikai-utmutato/

Miért olyan fontos ez?

  • Amennyiben már szabad szemmel is láthatóan nem biztonságos a csomagolás – mind a belső tartalmát tekintve, mind más csomagra nézve –, akkor a futár dönthet úgy, hogy nem is veszi fel, vagy később a raktárunk fogja megállítani.
  • Hiszen a csomagolás a garancia a tárgyak épségére. Ha már szabad szemmel is jól látható hogy nem biztonságos, akkor ne kockáztassuk a sérülést.

Csomagoljunk, de mégis mibe?

A legbiztonságosabb csomagolóanyag a kartondoboz.

  • A doboz illeszkedjen a termék alakjához. Használjon egyéb tömítőanyagot, durranós fóliát, vagy akár összegyűrt papírt, stb., amennyiben a csomagolás és a tartalma közötti területet kitöltése szükséges.
  • Ügyeljen a doboz megfelelő lezárására. Ne legyenek rések, nyitott felületek, hogy véletlenül se nyílhasson ki a csomag, valamint a csomag nyilvánvaló megsértése nélkül a belső tartalomhoz ne lehessen hozzáférni.
  • Mivel ADR termékek szállítását nem vállaljuk, ezért ügyeljen arra, hogy ADR dobozt ne használjon más termék csomagolására, mert küldeményét megállítjuk.

1 db csomagcímke/ etikett/fuvarlevél

  • A csomagokra csak 1 db címzést/etikettet helyezzenek fel minden esetben! Az etikettek, címzések alapján azonosítjuk a csomagokat, így kiemelten fontos, hogy csak az aktuális címzést tartalmazza a csomag.

Példa: Egy lehívás vagy visszáru során ugyanabba a dobozba kerül az áru, de a régi és új etikett is a csomagon marad. Nem azonosítható a csomag, így lassulhat a kiszállítás és nem tudjuk tartani a vállalt határidőben történő szállítást.

Olvasható fuvarlevél és vonalkód

Ügyeljen a fuvarlevél, csomagcímke tartós elhelyezéséről, hogy az a csomag szállítása alatt se váljon le a burkolatról.

  • A küldeményt tiszta, pontos, jól olvasható címzéssel, vonalkóddal kell ellátni, úgy, hogy minden csomagon egy fuvarlevél legyen.
  • A fuvarlevélen ne legyen áthúzás, átírás vagy bármilyen egyéb változtatás.

Azokat a csomagokat, melyek rosszul vannak csomagolva vagy dupla etikettel/fuvarlevéllel vannak ellátva, raktárunk a jövőben megállíthatja, és a hiba javításáig raktárunkban maradnak. Így ezen csomagok kézbesítése legalább 1 munkanapot csúszik. Az esetleges késésekből eredő káreseményekért felelősséget nem tudunk vállalni.

Kérjük, hogy csomagjai feladáskor a fentieket vegye figyelembe. Csak így tudunk továbbra is versenyképes feltételek mellett kiváló minőséget biztosítani Önnek.